De maand april: Healthy lifestyle! Blog #4

Een gezonde geest in een gezond lichaam – Geschreven door S-OJO medewerker Nynke
19 april 2016

Het thema Healthy Lifestyle sluit heel goed bij mij aan, ik ben hier eigenlijk altijd wel mee bezig. Voor de opleiding die ik nu doe, heb ik de opleiding schoonheidsspecialiste gedaan. Hierbij was ik veel bezig met de uiterlijke schoonheid. Ik had ook veel lessen over sport en voeding.  Ik ben van mening dat lichaam en geest altijd met elkaar verbonden zijn en dat als je je lichamelijk niet fijn of prettig voelt, je daar geestelijk ook last van krijgt (en anders om). Door de opleiding die ik nu doe, ben ik meer bezig met de gezondheid in je hoofd. Ik vind dit een mooie combinatie.

Ik heb astma en was vroeger op school nooit goed in sporten. Ik was altijd de traagste en toetsen als de piepjestest vond ik vreselijk. Tijdens mijn mbo opleiding  zijn wij met de klas naar Frankrijk gegaan. Hier gingen wij voor het KWF de Alpe D’Huez beklimmen op de fiets. Dit was natuurlijk een enorme uitdaging voor mij! Het was voor mij extra bijzonder omdat mijn vader overleden is aan kanker en het deze dag ook echt om deze ziekte ging. De klim was vreselijk en ik heb ook flink wat afgehuild. Maar ik heb het gered! Ik heb 1.500 euro in mijn eentje opgehaald en was zo trots op mijzelf! Het was echt de mooiste dag uit mijn leven!

Na dit evenement heb ik het sporten meer opgepakt. Ik ben begonnen met spinning in de sportschool. Nu sport in 3 tot 4 keer in de week. Ik doe zware lessen als Bodycombat en Bodypump, en hou het nog vol ook! Toen ik merkte dat ik een steeds betere conditie kreeg, werd het sporten ook steeds leuker. Ik ben er nu zelfs verslaafd aan! Nu ik sport en op mijn voeding let, zit ik veel lekkerder in mijn vel. Als ik hoofdpijn heb of moe ben en dan ga sporten, is dit daarna over en zit ik vol energie!

Ik ben van mening dat er in je leven een kantelpunt moet zijn, waarop je besluit je leven om te draaien en iets anders te gaan doen. Of dit nu om afvallen gaat, om het zoeken van hulp, of door jezelf meer rust en ontspanning te gunnen.

Ik hoop dat ik jullie door mijn verhaal kan motiveren om dingen anders te gaan doen en misschien wel een andere leefstijl aan te nemen.

Wees lief voor jezelf!

Blog nynke

Styling Reset settings
Demo Site
Layout Style
Colors
  • Base 1
  • Base 2
  • BG color
Background
Fonts (630+ fonts available in admin panel)