De maand juni: Vrije Tijd! Blog #7

Vrije tijd- Geschreven door S-OJO medewerker Noortje 8 juni 2016

Mij is gevraagd om een blog te schrijven over het thema vrije tijd. Wat is vrije tijd precies? Vrije tijd kun je omschrijven als: de tijd die men niet hoeft te besteden aan verplichte of noodzakelijke activiteiten zoals (huishoudelijk) werk, zorg en studie.

Wat is vrije tijd voor mij? Ik werk nu vier dagen in de week bij het Ontmoetingscentrum voor Jonge Ouders en ga daarnaast nog een dag naar school. Ik vind het heerlijk om de hele week te werken en als beloning lekker in het weekend vrij te zijn. Ik ben dan graag in de stad te vinden om lekker te shoppen of op een terrasje te zitten met vrienden.

Vrije tijd houdt voor mij ook in sporten, ik heb een lange tijd op volleybal en boksen gezeten. Na een lange dag werken ging ik ’s avonds lekker sporten om mijn energie kwijt te kunnen. In het weekend had ik meestal een volleybal wedstrijd en daar gingen we dan met het hele team naar toe. In de vakanties ga ik meestal naar de sportschool om mijn vrije dagen toch een beetje nuttig te kunnen besteden. Ik hou er namelijk niet van om dagen achter elkaar op de bank te zitten en niks te doen. Daarin tegen vind ik het wel heerlijk om af en toe een leuke serie te kijken.

Wat is vrije tijd deze dagen voor kinderen? Vroeger toen ik nog op de basisschool zat ging ik veel met vriendjes buitenspelen. Dan gingen we bijvoorbeeld tikkertje doen of in een bos spelen en een boomhut maken. En als het slecht weer was ging je gezellig een bordspel doen of met je poppen of auto’s spelen. Tegenwoordig zitten de kinderen veel achter de computer of tv en dat is voor hun vrije tijd en ontspanning. Ik vind het zelf jammer om te zien dat de kinderen zo gedigitaliseerd worden opgevoed. Vaak groeien kinderen met een iPad op en weten ze niet eens meer wat een bordspel is. Maar daarin tegen hoort dit ook bij deze tijd, we weten nu bijna niet beter dan dat we een telefoon, laptop en een tv thuis hebben. Zelf zou ik voor een combinatie kiezen, een uurtje achter de computer of tv en daarna lekker buitenspelen.

Kindje

Styling Reset settings
Demo Site
Layout Style
Colors
  • Base 1
  • Base 2
  • BG color
Background
Fonts (630+ fonts available in admin panel)