Fietsen

Fietsen

 

Zo, het weekend is weer voorbij. Of laat ik zeggen, we hebben het overleefd. Jeetje, het lijkt wel of er storm komt, want hier vliegt, of laat ik zeggen, rent een wervelwindje door de kamer. En laat moeders nou net ook momenteel zoiets in haar hoofd hebben. Iets van: je kind is een weerspiegeling van jezelf.

Grenzen opzoeken: even mama testen, je kent het wel.

Maar dan is het etenstijd, vind ik een fijn moment. Net als bij ons thuis vroeger: iedereen aan tafel, eten en even vertellen hoe je dag was.

Ik vind dat zelf ook fijn, dus ik probeer er thuis ook altijd een gezellig momentje van te maken. Dus ik vroeg hem: “Wat vind je het aller-allerleukste om te doen?”, waarop hij antwoord: “Fietsen mama!”

Die fiets heeft hij nog niet zo lang. Als het even kan gaat hij er overal mee naartoe. “Dat vind ik leuk, fietsen met aanwijzingen.” Vorige keer toen we gingen fietsen, mocht hij van mij vooruit fietsen. Hij moet dan wachten bij een bord of auto. Dan zei ik: “Zie je die daar? Moet je daar even op mama wachten.” Nu noemt hij dat fietsen met aanwijzingen, heerlijk!

Hij houdt er van om buiten te zijn op zijn fiets. Als ik hem laat gaan, fietst hij overal alleen naartoe, “want” zegt hij, “ik ben al groot hé, mama!”

Oké, hij wordt razend snel groot. In z’n eentje fietsen vind ik hem nog te klein voor, maar met duidelijke afspraken kan hij vrij fietsen. Hij is blij en ik ben blij.

 

fietsen

Styling Reset settings
Demo Site
Layout Style
Colors
  • Base 1
  • Base 2
  • BG color
Background
Fonts (630+ fonts available in admin panel)